Създайте собствен уебсайт

Тук ще Ви покажем колко е лесно да стартирате свой собствен уебсайт. Ако следвате тези стъпки, в рамките на 10 минути вече ще създавате свой уебсайт!

Как да създадем уебсайт – стъпка по стъпка

  1. Изберете си уеб хост. Преди да направите каквото и да било друго, трябва да намерите добър уеб хост, защото се нуждаете от сървър, където да сложите сайта си и неговото съдържание. Всичко, от което се нуждаете е малък уеб хост, ако съдържанието на Вашият уебсайт не заема твърде много пространство, но ако ще имате огромен уебсайт, който се нуждае от много пространство, или ако планирате да създадете много уебсайтове, вероятно ще се нуждаете от по-голям хост, може би такъв с неограрничено пространство.
  2. Купете домейн. Купувате домейна си, който трябва за Вашия сайт, от Вашия уеб хост. Домейн е на практика същото като име на домейн, т.е. Вашият URL или уеб адрес. Ако ще имате търговски уебсайт, може би ще желаете да добавите най-важните ключови думи на сайта си в своя уеб адрес или да създадете уникално име на домейн, ако искате да изпъкнете. Освен това трябва да изберете своя TLD, например .com, който е най-добрият TLD ако целта Ви е американският или интернационалният пазар. Ако сте насочени към посетители само във Вашата държава, също толкова добре (или дори по-добре) е да изберете интернет кода на държавата за Вашия TLD (ccTLD), например .ca ако живеете в Канада или .au ако живеете в Австралия.
  3. Инсталирайте CMS (Система за Управление на Съдържанието). CMS улеснява правенето на Вашия сайт. Besthosting.bg предпочита WordPress, защото е лесен за инсталиране, лесен за използване и почти няма лимит на нещата, които можете да персонализирате във Вашия уебсайт с WordPress. Някои уеб хостове предлагат инсталация с един клик за  WordPress, ако просто кликнете върху него, ще имате WordPress на домейна си за минутка. Ако уеб хостът Ви не предлага инсталация в един клик, Вие можете да го свалите от WordPress.org и да следвате инструкциите. Ако желаете да използвате друга CMS ние препоръчваме Joomla или osCommerce (за създаване на онлайн магазини). WordPress, Joomla и osCommerce са безплатни и системи с отворен код.
  4. Създайте своята начална страница. Когато вече имате инсталирана CMS на Вашия сайт и можете да започнете да го персонализирате така че да изглежда и да работи по начина, по който желаете. След като направите това е време да добавите желаното съдържание като текстове, картинки и видео клипове.

Късмет!