Съвети за избор на добър домейн

Съвети за избор на добър домейн

Въпросът за това как да изберем добър домейн е такъв, че много хора го намират за труден за отговаряне. Вашият онлайн успех ще зависи от това, какъв домейн ще изберете. Избирането на добро име на домейн е като избора на добро име на фирма. Трябва да сте внимателни. Не забравяйте, че избраното име на домейн ще бъде Вашата онлайн идентичност. За да привлечете хора онлайн и да увеличите присъствието си онлайн, Вашият домейн трябва да е подходящ за Вашия бизнес. И така, как да изберем впечатляващо име на домейн? Ето двата основни фактора, които трябва да разгледате:

Лесен за запомняне и изписване

Може би се чудите дали има съвети за избора на добър домейн? Опростяването на домейна ви е първият съвет за това как да изберете добър домейн. Името на домейна е в основата на онлайн маркетинга Ви. Той трябва да брандира Вашия онлайн бизнес и да го кара да изпъква пред Вашите конкуренти. За да се случи това, трябва да е лесно да се помни и да се напише. Как постигате това тогава? Направете името на домейна колкото е възможно по-кратко. Дългите домейни са трудни за запомняне. Може да искате да съвпада с името на фирмата Ви. Изследванията обаче показват, че краткото име на домейн, което не е родово, лесно се запомня от посетителите. Това от своя страна увеличава трафика в мрежата чрез посещение и връщане на посетителите.

Можете да изберете и инициалите на името на фирмата си, но не всички инициали съставят хубаво име на домейн. Някои инициали може да изписват дума, която представя погрешно Вашия бизнес. Препоръчително е да изберете инициали, които са привлекателни и запомнящи се. Избягвайте числа и символи като тирета. Проучване показва, че домейни с номера и символи винаги се изписват грешно. Ако някой чуе домейн с номер 7, той може да напише цифрата 7, но правилният правопис е “седем”.

Разширение на име на домейн

Разширенията на име на домейни са наставки, които се показват след основното име на домейна Ви. Те включват популярни разширения като .com, .net и .org. Докато проучвате как да изберете добър домейн, трябва да разберете какво означават тези разширения и кога да ги използвате. За популярните разширения може да Ви е трудно да си намерите домейн, особено за фирма, която има общо име. Тези разширения са били наоколо за дълго време и някой може да е грабнал името на домейна с разширението, което търсите.

Ето някои разширения и кога се използват: • .com: – За обща употреба. Всеки сайт може да използва това разширение • .biz: – За уебсайтове, свързани с бизнес • .info: – Само за информационни уеб сайтове • .org: – Най-вече за организации с нестопанска цел • .net: – използвани уеб сайтове, свързани с технологиите • .me: – За лични уеб сайтове. Това не са единствените разширения. Можете да получите персонализирани разширения. Например, ако уебсайтът Ви е за образование, можете да получите разширение за обучение. Те са скъпи в сравнение с други популярни разширения.

Научете как да изберете добър домейн

В обобщение:

Изборът на име на домейн не е толкова лесен и очевиден, колкото много хора биха си представили. Само защото имате регистрирано фирмено име не означава, че автоматично се квалифицира да бъде Вашият домейн. Най-важните неща, които трябва да запомните при избора на добро име на домейн, е, че трябва да бъде лесно да се запомни и да има правилното разширение. Името на домейна ви е толкова добро, колкото името на фирмата Ви. Ако се объркате, ще загубите толкова много в онлайн приключенията си.