Какво представлява Споделен Хостинг?

Какво представлява Споделен Хостинг?

Какво представлява Споделен Хостинг? Това е хостинг услуга, която хоства или управлява няколко уебсайта на един сървър. Това е един от най-популярните методи за хостинг, особено ако изграждате Вашия първи уебсайт. Тези услуги се предоставят от всякакви хостинг компании, които Ви позволяват да споделяте сървър, тъй като да имате Нает сървър е доста скъпо. Но също така има някои ограничения в употребата на споделен хостинг. Най-важното от тях е, че имате ограничено пространство.

Предимства на Споделения Хостинг

След като отговорихме на въпроса какво е споделен хостинг, също така ще знаете какви са предимствата на тази услуга. Това е най-икономичният хостинг, с цени от 2.50лв. на месец. Това е супер евтино, не мислите ли? Друго предимство е, че хостинг компаниите имат голям избор от различни налични хостинг планове. Тези планове са на различни нива и Вие можете да повишите плана, когато желаете.

Най-важният аспект на хостинга е управлението на уебсайта, и хостинг планът идва с вграден cPanel за управление на сайтове. Не се притеснявайте за техническа поддръжка на Вашия уебсайт, тъй като тя идва с Вашия хостинг пакет. Това е предимството на споделения уеб хостинг. Най-важното за споделения хостинг е, че поддържа всякакви видове уебсайтове и всякакви бюджети. Така че, уеб хостингът е лесен за намиране и още по-лесен за поддръжка. Ако искате управление на уебсайтовете, хостинг компаниите имат и това.

Недостатъци на Споделения Хостинг

Със знанието за това какво представлява споделеният хостинг, трябва да знаете и кога и къде работи той. Той има много предимства тъй като е икономичен, лесен за управление и предоставя отличен ъптайм, но също така има и някои недостатъци. Основният недостатък на споделения хостинг е времето за зареждане на уебсайта. Тъй като сървъра хоства много уебсайтове, времето за зареждане на сайта се увеличава. С увеличаването на трафика на сайта Ви, това се случва често.

Друго, което може да се случи, е претоварването на сървъра с други сайтове. Хостинг компанията се опитва да оптимизира употребата на сървърите, които те притежават и това може да доведе до много сайтове хоствани на един сървър. Другите сайтове могат да представляват и риск за сигурността на Вашия уебсайт. Освен това, споделеният хостинг не Ви дава най-добрата оптимизация, която може да бъде направена за Вашия сайт. Имайте предвид тези недостатъци преди да изберете план на споделен хостинг.

Какво представлява Споделен Хостинг? Един сървър за много сайтове

Споделеният Хостинг не пасва

Има ли алтернатива на споделения хостинг? Ами, има опции, но те не могат да се сравняват като ценови нива. Една опция е WordPress нает хостинг, който предоставя безплатен домейн в добавка към хостинг услугите. Въпреки това, ще трябва да закупите услуги за управление на уебсайта. Все пак, те имат много повече опции за персонализиране в сравнение с обикновен споделен хостинг план. Споделеният хостинг е добра услуга за начални уебсайтове с малко трафик. Така че можете да започнете с план за споделен хостинг и по-късно да повишите плана на нает сървър.