Какво е URL?

Какво е URL?

Какво е URL? Това е единният ресурсен локатор и е адреса на ресурсите в интернет, познат като световната мрежа. URL адресът се използва за посещение на страници или уебсайтове, портали и други ресурси. Когато въвеждате URL в уеб браузър, той ще ви отведе до ресурс в интернет, който може да бъде уеб страница, изображение, статия или видеоклип. Когато потърсите в Google ключова дума, той връща резултати под формата на URL адреси.

Различни части на URL

Сега знаете какво е URL адресът общо взето. Адресът има две части, които включват “идентификатор на протокола” и “име на ресурса”. Едно двуеточие и две наклонени черти разделят двете части на URL адреса. Например пълният адрес на уеб страницата е http: // www. google.com, след това http: // е адресът на изпълнимия файл, а останалото е конкретна уеб страница. Какво представлява URL адресът (Uniform Resource Locator) е общ въпрос и отговорът е IP адрес или не?

Първата част е протокол за прехвърляне и може да бъде или ftp (протокол за прехвърляне на файлове) или http (hypertext transfer protocol). Този формат е разработен за пръв път от Tim Berners-Lee през 1994 г. и оттогава не се е променил. Малко са нещата в интернет, които не са се променили почти две десетилетия. Всички компютърни езици имат ресурси за включване на URL адрес в неговия код, известен като URL клас.

Структуриране на URL с употреба на SEO

Предметът на този параграф е начинът за структуриране на URL адреса чрез оптимизиране за търсачките. Един от първите съвети е да използвате едно име на домейн и поддомейн. Понастоящем поддомейните се използват за създаване на динамично съдържание, например. блогове, които помагат за класирането на уебсайта на търсачките. Поддържането на поддомейна, свързан с основния домейн, помага на уебсайта да получи най-много ранглиста. Това е много важен въпрос, след като знаете какво представлява URL адрес.

Второто най-важно нещо за оптимизирането на търсачките на URL адреси е четливостта. Беше открито чрез изследвания, че колкото по-четлив е URL адреса за потребителите, толкова по-добре е за SEO. Четливостта може да бъде увеличена и чрез ключови думи в URL адреса. Например, ако имате уеб сайт, който продава медни прибори, ключовата дума “медни прибори” в URL адреса помага много в подобряването на търсенето му. Това е причината зад интернет домейни с ключови думи, които се оценяват над тези без.

Какво е URL? Това е адреса на ресурсите в интернет

URL – Адресът на ресурсите онлайн

Онлайн светът се разширява с всеки момент и това се вижда от факта, че хората харчат почти една четвърт от свободното си време в интернет. Повечето от населението на света пише адреса на уеб страницата без да знае какво означава той. Тази статия е стремеж да се даде значението на URL адреса на всички. Последният съвет за разделяне е да запазите URL адреса възможно най-кратък. Намалете URL адреса, толкова по-добре се цени за търсачките като Google и Bing. Краткото е не само сладко, но и печелившо!