Какви са някои общи неща, които трябва да оценя, когато избирам добро решение за уеб хостинг?

Какви са някои общи неща, които трябва да премисля, когато избирам добро решение за уеб хостинг?

Има различни фактори, които трябва да бъдат оценени, преди да решите дали дадено уеб хостинг решение е добър или лош избор. И така, какви са тези фактори? Дали трафикът и пространството за съхранение все още са причина за притеснение? Какъв вид хостинг Ви подхожда най-много? Всички тези въпроси трябва да бъдат разгледани, преди да вземете информирано решение. И дори преди това, трябва да сте наясно с Вашите собствени хостинг нужди. Трябва да сте в състояние да определите вида на уебсайта, от който се нуждае бизнеса ви, вида приложения, които работят за Вас, вида на софтуера, който е подходящ за Вашия бизнес, вида на трафика, който очаквате и т.н. Трябва да можете да прецените всички тези параметри, за да може да вземете правилното решение.

Вие сте новобранец?

Ако сте напълно нови за уеб маркетинг, може би, споделен акаунт може да бъде правилното решение за уеб хостинг за Вас. Евтино е да се регистрирате, разходите за поддръжка са ниски и могат да издържат на повечето изисквания, пред които е изправен нов уебсайт. Другото предимство е, че винаги можете да надстроите споделения си профил на VPS или на специализирана хостинг услуга на по-късен етап, когато смятате, че сайтът Ви е в пълен поток.

От друга страна, ако имате опит от първа ръка в уеб маркетинга и сте нащрек да стартирате пълен уебсайт за маркетинг, може да искате да разгледате няколко фактора. На първо място, потърсете надеждността на сървъра, която се измерва по отношение на “Uptime Score”. За всеки уебсайт нищо не е по-важно от сървър, който работи 24×7 без големи downtimes. С други думи, резултатът от Uptime трябва да е повече от 99%. Вторият най-важен фактор е осъществимостта. Проверете дали има опции за повишаване на степента, които се предлагат при доставчика на услуги. Научете дали можете да надстроите профила си до VPS или специален сървър, когато е необходимо. Също така проверете дали доставчикът на услуги допуска няколко адон-домейна. Ако не, просто ги пропуснете. Ако доставчикът на услуги предлага всички по-горе, тогава можете да започнете да го разглеждате като опция. Но не вземайте решение още!

Знайте точната цена – Разкрийте скритите разходи

Цената винаги играе важна роля при определянето дали уеб хостинг решението отговаря на Вашия бюджет или не, особено когато се нуждаете от подновяване. Почти всички уеб хостинг компании таксуват много по-малко, първоначално, когато се присъедините към тях. Но когато уебсайтът Ви се подновява, те изискват по-висока цена. И тази тактика е почти навсякъде и се счита за норма в тази индустрия. Така че, проверете внимателно TOS, преди да се регистрирате с някоя уеб хостинг услуга. Един от начините да направите това е да кликнете върху връзката TOS на компанията и да потърсите подновяване или подновяване. Трябва да можете да намерите цените.

Следващата ви стъпка сега е да разберете правилата за възстановяване на разходите на компанията. Попитайте дали компанията осигурява пълно възстановяване на средства, ако решите да се откажете по време на периода на тестване. Проверете за политиката за възстановяване на средствата на компанията след завършване на периода на тестване. Също така проверете дали има анулиране или скрити такси. По този начин можете да сте сигурни, че няма да загубите много, в случай че нещата се объркат. Ако отговорите на горните въпроси са задоволителни и ако установите, че таксите за обновяване на споделен хостинг са по-малки от 10 лв., можете да разгледате конкретната уеб хостинг компания за по-задълбочен преглед.

Уеб Хостинг решения за малък бизнесWeb Hosting solution for small businesses

Други важни фактори

Ако планирате да започнете нов уебсайт, не се притеснявайте много за пространството за данни. Също така, по това време трансферният капацитет също не е от голямо значение. Но важното е функцията за електронна търговия на уебсайта Ви и лекотата на използване. Мислете, ако Вашият бизнес се нуждае от отделен софтуер, за да се справи с пазарната кошница, помислете дали искате уеб сайтът Ви да се справя сам с бизнес сделките, да помислите за вида техническа поддръжка, от която се нуждаете, и най-вече да мислите, дали Вашият уеб сайт е лесен за ползване. След като имате ясна представа за горепосочените изисквания, можете да проверите в уеб хостинг компанията как може да ви помогне при изпълнението на тези фактори. Ако смятате, че отговорите са задоволителни, можете със сигурност да изберете компанията за хостване на уебсайта Ви.