Какви видове уеб хостинг има?

Какви видове уеб хостинг има?

Понякога е толкова объркващо да се разбере какъв вид уеб хостинг има? Уеб хостинг темата е широка. Да знаете всичко, което е свързано с тази тема, ще изисква задълбочено проучване. Въпреки това, тъй като търсите информация, която ще Ви води в избора на най-добрия хостинг план за Вашия уебсайт, ние ще ви улесним. Ще разгледаме най-често използваните хостинг услуги и ще ги анализираме, за да определим кои са най-подходящите за Вашия уеб сайт.

Споделена хостинг услуга

Това е най-често срещаното и най-често се използва от много собственици на уебсайтове. В споделена уеб хостинг услуга Вашият уеб сайт се хоства на един сървър с други уеб сайтове. Защо да се съгласите да използвате тази услуга, когато трябва да я споделите? Всичко се свежда до цената. Това е най-евтиният вариант в сравнение с останалите. За по-малко от 5 лв. на месец получавате уебсайта си хостван. За човек с прост уеб сайт, който се чуди какви видове уеб хостинг има? Аз ще Ви препоръчам този вид хостинг услуги.

Единственият недостатък е, че когато сайтът Ви стане по-голям и по-натоварен, ефективността на уебсайта Ви по тази услуга ще бъде засегната. Поради бавния отговор на сървъра, натовареният уеб сайт е по-бавен за зареждане и това може да ви откаже много необходимия трафик. В някои случаи, алчни хостинг компании, винаги преразпродават техните услуги, които причиняват често downtime и бавно зареждане на страницата. Това е много лошо за всеки уеб сайт, който иска да успее онлайн.

Други уеб хостинг услуги

Реселър уеб хостинг услуга е споделен акаунт, който има допълнителни инструменти, които да Ви помогнат при препродажбата на хостинг пространство. Той идва с допълнителни технически характеристики като мениджър на уеб хост и софтуер за таксуване, за да Ви помогне да управлявате клиентите си. Другите предимства, които получавате, са безплатни уеб шаблони, сървъри за частни имена и техническа поддръжка за бял етикет. За тези, които търсят какви видове уеб хостинг има? Този тип услуга е подходящ за тези, които искат да започнат бизнес за уеб хостинг. Все още можете да хоствате личните си уеб сайтове в дадената услуга. Цените варират от 15 – 50 лв. на месец.

Другите включват Cloud Based уеб хостинг услуга, където отделните сървъри са свързани помежду си, за да работят като едно. Това е нова уеб хостинг технология. Услугата за виртуални частни сървъри споделя един сървър, но те действат така, сякаш са много отделни сървъри. Услугата Dedicated Web Server е мястото, където сте наели един физически сървър от надеждна уеб хостинг компания. В повечето случаи получавате пълен контрол върху сървъра. Тези услуги са подходящи за установени компании.

Какви видове уеб хостинг има?

Обобщение:

Изборът на най-добрата уеб хостинг услуга е много важен. За да направите това, трябва да разберете различните видове хостинг услуги, които съществуват. Това са споделени уеб хостинг услуги, Reseller уеб хостинг услуги, Cloud Based уеб хостинг, виртуални частни сървъри и Dedicated Web Server услуги. Всяка от тези услуги е добра за определен вид уебсайт и те имат свои предимства и недостатъци. Разбирането им е много важно, докато избирате най-подходящото за Вашия бизнес.