Домейн

Когато купувате уеб хостинг, също така Ви трябва домейн, ако вече нямате такъв. В противен случай, купете си домейн, когато купувате своя хостинг акаунт. Новият Ви домейн ще бъде новият URL или уеб адрес. Ако ще започвате блог или създавате уебсайт, Ви трябва домейн, към който да свържете сайта си.

Кое име на домейн трябва да избера?

Когато избирате имена за домейни, почти нямате ограничения. Какъв домейн ще изберете зависи много от целта на Вашия сайт. Ако имате личен блог, можете да използвате своето име за име на домейна, а ако имате компания, трябва да имате името на компанията в името на домейна. Това подсилва Вашия бранд, независимо дали сте блогър или предприемач. Името на домейна дава на сайта Ви индивидуалност. Ако целите да се класирате максимално високо в търсачките, когато някой търси определен продукт или услуга, е хубаво да имате най-често използваните ключови думи в името на домейна. Ако някой търси най-добрата хостинг компания и Вие имате страница, която описва най-добрите хостинг сайтове, хубаво е да имате домейн, който съдържа ключовите думи в името. Това увеличава шансовете хората да намерят това което търсят, докато води и повече посетители.

Най-добрите топ домейни

Най-добрият топ домейн в България, разбира се, е .bg. Той е разпознаваем от всички Българи и ясно показва, че това е български сайт. Ако този TLD е зает с името което Вие желаете, топ домейните .com и .eu също ще свършат добра работа. Топ домейнът .com е международно известен и работи изключително добре, ако сайта Ви цели посещения дори извън България. В противен случай, можете да изберете домейна .net, който работи сравнително добре за повечето сайтове. Ако имате организация, .org работи страхотно, а .biz е чудесен за бизнеси. Домейнът .info е добър топ домейн, ако желаете да информирате за нещо, като например продукт, който желаете да продавате. Ако не намирате добър топ домейн за домейн името, което сте избрали, трябва да смените домейн името или да се опитате да го редактирате малко, например от единствено в множествено число, от нечленувана в членувана форма, или добавете дума, но тези редакции работят почти само за домейни базирани на ключови думи. Ако правите промени по името на фирмата, домейнът губи сериозното си впечатление и Вашият бранд ще губи стойност.